Може на някой да му се стори смещно, но на Москвичите има опция за регулиране. Между буталото и вилката има шпилка, която с промяна на нейната работна дължина става точно това регулиране къде да ти отделя съединителя. Та евентуално там е мястото където може да се измисли някакво решение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ромолене от скоростната кутия
Collapse
X
-
То не е само на Москвичите,макар че на моя доста съм си играл с хода на педала.
Има го на почти всички които са с жило.За това и се регулира отделянето при тях.
Но при Алфа греда...
------------
Даже вече и новите руски кошници са на принципа на хидравликата.Във фирмата има ГАЗ Собол и той е с хидравлика на съединителяsigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Излиза, че ако няма саморегулираща система, при такава фиксирана постановка без възможност за регулиране, колкото е по-дебел феродовият диск, толкова по-ниско ще отделя и обратното.
Т. e. на колегата с високо отделящия съединител би трябвало дискът да е тръгнал към подмяна?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеСменяш съединител и маховикПървоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеИзлиза, че ако няма саморегулираща система, при такава фиксирана постановка без възможност за регулиране, колкото е по-дебел феродовият диск, толкова по-ниско ще отделя и обратното.
Т. e. на колегата с високо отделящия съединител би трябвало дискът да е тръгнал към подмяна?
Т.е. това го отписваме...маховика не е сменян, но той си е добре, нямам вибрации и т.н.
Въпроса също е че ако включа на 1 и тръгна леко без газ само да отделя съединителя и отделя посредата, ако дам газ на около 1200-1500 оборота, тогава отделя по-горе?!156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеПо горе писах че съм с чисто ново подсилено Валео 325-ца!
Т.е. това го отписваме...маховика не е сменян, но той си е добре, нямам вибрации и т.н.
Въпроса също е че ако включа на 1 и тръгна леко без газ само да отделя съединителя и отделя посредата, ако дам газ на около 1200-1500 оборота, тогава отделя по-горе?!
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКолкото повече отпускаш педала, толкова по-добре зацепва съединителят. От друга страна колкото са по-високи оборотите на двигателя и колкото е по-висока предавката, необходимостта от по-добро зацепване е и по-голяма (тенденцията да приплъзне е по-голяма). Затова при по-ниски обороти и по-ниска предавка и тенденцията за приплъзване е по-малка и колата тръгва и при недобре зацепен съединител.
Какво ще рече недобре зацепен, също така може ли това отделяне по високо да е ако не е обезвъздушена добре, когато сменяхме помпите и течноста?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Вчера огледах всичко и накратко какво видях-педала опира в онова нещо ,което е като стоп машинка и то го ограничава да не се вдига повече,педала и има доста голям свободен ход защото и самата помпа има такъв ход,помпата не би трябвало да има такъв свободен ход,проверих маншона на помпата с пръсти вътре имаше спирачна течност.На колите които е предвидена регулировка наистина при износване на диска педала почва да отделя високо и се регулира,моя съединител до последно си отделяше ниско, дори когато е бил без феродо.На практика регулировка е невъзможна.Износването се компенсира от долната помпа вероятно.Ще сменя горната помпа и ще пиша как е .Когато колата загрее до работна температура първа влиза лесно.Защо?Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеОтделно съм сменял и горна и долна помпа съединител + спирачната течност + комплект подсилено Валео, също е сменено маслото на кутията с 75w90 пълна синтетика! Включването е много леко и педала е лек, но само това ме мъчи, не че е болка за умиране де
Какво ще рече недобре зацепен, също така може ли това отделяне по високо да е ако не е обезвъздушена добре, когато сменяхме помпите и течноста?
Общо взето при теб проблемът е точно противоположния на колегата Lordliness. Той се бори с нежелания свободен ход, а при теб трябва да се обособи такъв, за да започне да ти отделя по-ниско.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Забравих да кажа ,че обезвъздуших и нямаше въздух.Тампончето на помпата което прави връзка с педала също е разбито.Last edited by lordliness; d.m.y г., 19:05.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеВчера огледах всичко и накратко какво видях-педала опира в онова нещо ,което е като стоп машинка и то го ограничава да не се вдига повече,педала и има доста голям свободен ход защото и самата помпа има такъв ход,помпата не би трябвало да има такъв свободен ход,проверих маншона на помпата с пръсти вътре имаше спирачна течност.На колите които е предвидена регулировка наистина при износване на диска педала почва да отделя високо и се регулира,моя съединител до последно си отделяше ниско, дори когато е бил без феродо.На практика регулировка е невъзможна.Износването се компенсира от долната помпа вероятно.Ще сменя горната помпа и ще пиша как е .Когато колата загрее до работна температура първа влиза лесно.Защо?
Някъде срещам понятието "лагер - помпа", което според мен е неточно.
---------- Post added at 19:22 ---------- Previous post was at 19:19 ----------
PS За кое тампонче говориш?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Лагер помпа е съвсем друго.Или аксиален лагер с хидравлика -грубо казано,ако има лагер помпа ,няма долна помпа.Всеки ги нарича както му падне във форума е разпространено горна и долна помпа и аз така ги наричам.Горната е тази която е в купето и контактува с педала,долната (която реално е по високо от земята)стои върху скоростната кутия отгоре,лагер помпата стои вътре в кожуха на скоростната кутия и не се вижда.По скоро трябва да се наричат хидравлични цилиндри,в спирачната система се наричат така и работят на същия принцип.Last edited by lordliness; d.m.y г., 19:41.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениелагер помпа е съвсем друго
Т. е това е също изпълнителен цилиндър.
По дефиниция помпа означава устройство, което преобразува механичен натиск в хидравлично или пневматично налягане. При изпълнителния цилиндър е обратното.
---------- Post added at 19:46 ---------- Previous post was at 19:42 ----------
Кажи за въпросния тампон. Да не би той да "изяжда" от полезния ход?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Гледах с едно огледало,че е много трудно за завиране,тампона изяжда много малко от хода ,другия свободен ход е от помпата влиза поне 2 см .без да върши никаква работа,вероятно не прави достатъчно налягане към долния цилиндър-имам известни резерви ,че ще се оправят нещата като сменя горната помпа,кажи ми защо като загрее колата ,първа влиза лесно?Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеГледах с едно огледало,че е много трудно за завиране,тампона изяжда много малко от хода ,другия свободен ход е от помпата влиза поне 2 см .без да върши никаква работа,вероятно не прави достатъчно налягане към долния цилиндър-имам известни резерви ,че ще се оправят нещата като сменя горната помпа,кажи ми защо като загрее колата ,първа влиза лесно?
Има един тест ,който правих в сервиза когато сменях съединител. За да се провери достатъчен ли е хода на помпите за да отдели съединителя, когато някой натиска съединителя и не може да вкараш 1-ва , друг с щанга опитва да бутне вилката на скоростите до края на хода й- ако и тогава не може ,значи проблема не е в помпите- а в съединителя(както беше при мен). Ако пък хода на вилката действително не е достатъчен ,за да отдели съединителя- наистина някоя помпа не генерира достатъчно налягане и съответно има недостатъчен ход.
Това ми се върти в главатаSkoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer
Comment
Comment